Sıfırdan Borsa

Sıfırdan Borsa ve Kripto Para Haberleri
Evde Türk Kahvesi Yapma Taktikleri

Doğru tarif, kahve çekirdekleri ve demleme yöntemi ile lezzetli bir Türk kahvesinin tadını çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz. En sevdiğimiz Türk kahvesi tarifi ve tarihçesinden bazıları için okumaya devam edin.

Türk kahvesi nedir?

Türk kahvesi, ince çekilmiş kahve çekirdekleri kullanılarak yapılan bir kahve türüdür. Kökeni Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde. Arapça kahve çekirdekleri, güçlü köpük kahve yapmak ve güçlü bir aromaya sahip olmak için yaygın olarak kullanılır. Genelde porselen kahve takımı ile tüketilir.

 

Türk kahvesi normal kahveden daha mı güçlü? Evet! Türk kahvesi zengin ve yoğun tadıyla bilinir. Demleme sırasında öğütülmüş kahve fincanın dibine çöker ve kalan sıvı tüketilir. Bu, filtrelenmemiş kahvede diğer kahve demleme yöntemlerine kıyasla daha yüksek bir kafein konsantrasyonu ile sonuçlanır.

Türk Kahvesi Rehberimiz

 

Arkadaşım Pete birkaç yıl önce Türkiye’ye yaptığı bir geziden döndüğünde, bir ibrik cezve (cezve veya Türk cezvesi olarak da bilinir) aldım. Dikkat çekici bir merak eksikliği var ve bunu, özel kahve ile çalışırken yığılmaya meyilli diğer birçok kahve makinesinin yanına koydum. Beş yıldır sobaya dokunmadım. Bu yılın Ocak ayında evde kahve yapmak için daha fazla zamanım olduğunda Brooklyn mutfağımın tenha bir köşesinde bir su ısıtıcısı fark ettim ve denemeye karar verdim.

İki küçük sorun: Türk kahvesi ile ne yapacağımı bilmiyorum ve otantik Türk kahvesi genellikle bende olmayan özel bir el değirmeni ile süper ince öğütülür. İnternetin genişliği ilk soruya yardımcı olabilir. İkincisinden emin değilim.

Başlamadan önce kısa bir not: Bu demleme yönteminden bu makalede Türk Kahvesi olarak bahsedeceğim çünkü bu ABD’de bulduğum en popüler yöntem. Benzer bir sürece atıfta bulunmanın birçok yolu var ve 2019’da bazı yerlerde buna Türk kahvesi demek kabul edilebilir olmayabilir. Ancak bu makalenin amaçları için, daha basit bir terimdir. Ve ibrik’in Türkçe’deki belirli bir terim olan “cezve”den daha sık kullanıldığını düşündüğüm için, ibrik’i bira üreticisinin kendisine atıfta bulunmak için kullanacağım, belki bir uzlaşma olarak kullanılabilir.

10’a 1 kahve demleme oranına bağlı kalıyorum (renkli fincan takımı boyutum, yani 100g su ve 10g kahve. Oda sıcaklığında su ile başlıyorum. Bazı tarifler sıcak suyla başlamanızı önerir, bu mantıklı çünkü sıcaklığı kendiniz daha iyi kontrol edebilirsiniz. Daha büyük bir kapta daha fazla su ile demleme yapıyorsanız (ısınması daha uzun sürer), ılık suyla başlamanızı tavsiye ederim. Ancak, kahve miktarım için oda sıcaklığında suyla başlamak iyi oluyor, işe yarıyorsa genellikle her zaman en kolay yöntemi kullanırım.

Tüm aşındırıcı maddenin mümkün olduğunca çabuk doyduğundan ve bir araya toplanmadığından emin olmak için demlemeden önce karıştırıyorum. Bu süre zarfında dokunmadım çünkü gerekli olmadığında dokunmamayı tercih ediyorum ve gerekli hissetmiyorum. Kahve köpüğünü su ısıtıcısına (205’ten yüksek değil) koydum ve brülörden çıkardım.

Pişirmeye devam etmesi için bir dakika kadar oturmasına izin verdim (artık ocakta olmasa da hala sıcak suyunuz ve bolca öğütücünüz var). Öğütme boyutu bir kez arttığı ve 30 saniyelik dinlenme yeterli ekstraksiyon sağladığı için tekrar ısıya koymadım.

Kahveyi fincana çok yavaş döküyorum, böylece en azından kahve telvelerinin bir kısmı fincanın dibinde ve fincanımdan ve ağzımdan dışarı çıkıyor. İçme sürecini kolaylaştırdığını düşünüyorum, ancak kesinlikle kahveyi doğrudan bir bardağa dökebilir ve telvenin yerleşmesine izin verebilirsiniz (kahveden fal bakma yapıyorsanız daha da iyi.)