The Sandbox Türkiye pazarına açılıyor
Kullanıcıların NFT formatında varlık tasarladığı, paylaştığı ve satabildiği, topluluk tarafından yönetilen, merkeziyetsiz ve Ethereum blockchain tabanlı metaverse platformu The Sandbox’ın halihazırda 7 ülkede ofisi bulunuyor. Bunlara bir yenisini eklemek üzere, teknoloji ve oyun sektöründen davetlilerin, basın mensuplarının, The Sandbox kurucu ortağı Sebastien Borget ve The Sandox Türkiye Direktörü Arslan Kıran’ın da katılımı ile 1 Haziran akşamı lansman partisi düzenledi.
Türkiye’nin en büyük oyun firmaları, NFT ve medya sanatçıları ile işbirliği anlaşmalarına devam eden The Sandbox Türkiye, lansmandan devamında bu işbirliklerini hızlandırmgüni hedefliyor. Platformda, global içeriklere ek olarak, Türkiye pazarına özgü kültürel içeriklerin de konum alması planlanıyor.
The Sandbox, Animoca Brands’in alt kuruluşu olan Pixowl tarafından 2011’de Minecraft’a rakip olarak geliştirilen bir mobil oyun olarak piyasaya sürüldü. 2018’e görecek şekilde çeşitli güncellemeler ile oyuncuları bünyesinde toplamgüni başaran Sandbox, 2018 yılında radikal bir en yeniuç ile blockchain tabanlı metaverse platformuna evrilmeye en yeniuç verdi. Bu sayede oyuncular yeni platformda özü oyunlarını ve varlıklarını oluşturabilecek, bu öğelerin NFT formatında sahibi olabilecek ve ekosistemde vakit geçirerek gelir elde etmelerine olanak sağlayacaktı. Nitekim kurucu ortakları Sebastien Borget ve Arthur Madrid’in ettiğı bu en yeniuç ile platform, alanındaki en popüler projeler arasına girdi.
The Sandbox platform özellikleri
Kullanıcıların VoxEdit ve Game Maker gibi programlar kullanarak avatar’lar, sanal ürünler, NFT’ler ve hatta oyunlar bile yaratabildiği platformun mottosu “oyna, yarat, sahip ol, yönet ve kazan”, ana misyonu, “ana akım oyunculuğa blockchain teknolojisini getirmektir” olan platformun yönetişim tokeni SAND’dir.
Platformun bu görecek şekilde popülerleşmesinin nedenlerinden biri, kişisiların yarattığı sanal ürünleri NFT olarak paraya çevirebilmesi ve The Sandbox Marketplace’te SAND tokenleri karşılığında satılabilmesine imkan tanımasıdır.
Platform ve oyundaki hepsi işlem ve etkileşimlerin temeli olarak kullanılan SAND token, The Sandbox platformunda konum alan oyunlar oynanarak kazanılabileceği gibi, yarışmalar aracılığıyla veya çeşitli kripto para borsalarından da satın alınabilir.
İlginizi çekebilir: Sandbox (SAND) nedir?
Metaverse alanına yapılan yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Coingtelegraph’ın bildirdiği üzere, metaverse projelerine bir destek de Güney Kore’den geldi. Kripto meselesunda sıkı bir düzenleyici rolü ile tanınan Güney Kore, metaverse meselesunda büyük adımlar atıyor. Hükümet, çeşitli metaverse projelerine doğrudan 223,7 milyar won (yaklaşık 177,1 milyon abd ABD parasıı) yatırım yapacak.