Sıfırdan Borsa

Sıfırdan Borsa ve Kripto Para Haberleri
NYC Belediye Başkanı Eric Adams, PoW madenciliği yasağına karşı belirlendi


New York City Belediye Başkanı Eric Adams, eyalette Bitcoin madenciliğini önümüzdeki iki yıl boyunca yasaklamanın bir adım gerisindeki yasa tasarısına karşı belirlendi.

Söz meselesu yasa tasarısı, tamamen yenilenebilir enerji kullanmayan iş ispatı (PoW) kripto madenciliğini iki yıl yasaklamak için tasarlandı. Diğer yandan New York eyaletinin çevre sorunları müdürlüğü, madenciliğin çevreye olan etkilerini de soruşturuyor. 3 Haziran’da Eyalet Meclisi’nden geçen yasa tasarısı, yürürlüğe konmak için Vali Kathy Hochul’un imzasını bekliyor.

Belediye başkanı, pazartesi günü Crain’s’e ettiğı konuşmada Hochul’dan yasa tasarısını eyalet halkına vereceği ekonomik zarar sebebiyle veto etmesini talep edeceğini söyledi. Kripto sektörünün destekçilerinden olan Adams, daha önce maaşını nakit konumine Bitcoin (BTC) ile almgüni kabul etmişti.

Yasaya karşı madencilerin yanında duran belediye başkanı, “kripto paralara harcanan milyarlarca abd parası ile” eyalet ekonomisini canlandırmaya yardımcı olmak isteyen madenciler için “yeni engeller oluşturmaya devam edemeyeceklerini” söyledi.

Yasa tasarısının meclis üyesi Anne Kelles gibi destekçileri, fosil yakıt kullanan enerji santrallerinin, eyaletin karbon emisyonunu 2050’ye görecek şekilde yüzde 85 azaltma hedefi yolunda engel olacağını düşünüyor. New York, fosil yakıt kullanan enerji santrallerini en yenilandırdıarak elektriğinin yarısından fazlasını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeye işe koyuldı.

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne (CBECI) göre, New York ülkede Bitcoin hash gücüne en çok katkı sağlayan dördüncü eyalet meselemunda.