Sıfırdan Borsa

Sıfırdan Borsa ve Kripto Para Haberleri
Kripto ve NFT’lerden elde edilen gelir, 2025’te 70 milyar abd ABD parasııı aşacak


CryptoMonday.de tarafından hazırlanan yeni bir rapor, kripto para alanındaki eğilimleri araştırma etti. Raporda, kripto ve NFT’lerden elde edilen karın 2025 yılında 70 milyar abd ABD parasııı aşacağı olabilite edildi. Söz meselesu araştırma buna ek; COVID-19 salgınının küresel çapta ekonomik bir gerilemeye neden olduğuna, fakat aynı süreç içerisinde kripto ve NFT alanında ciddi bir patlama yaşandığına dikkat koydu. Özellikle 2021’de NFT benimseme oranlarının dramatik bir artış yaşadığının da altı çizildi.  

Opimas tarafından yapılan ayrı bir araştırma ise NFT pazar konumleri ve kripto borsalarının geleneksel borsalardan çok daha fazla gelir elde ettiğini gösterdi. Binance ve Coinbase gibi kripto borsaları ile OpenSea ve Rarible gibi NFT alım-satım platformlarının, 2021’de günlük 3 milyon abd ABD parasıı gelir elde ettiği belirtildi.  

NFT’lerden elde edilen gelirin 6,9 milyar abd ABD parasııa ulaşması bekleniyor

Öte yandan; kripto borsaları ve NFT pazar konumlerine gelir getiren kripto paraların çoğu, çok az szamanida kripto cüzdanından geliyor. Bu durum, kripto alanının en çok bahisli ve değişken olmasına bağlanıyor. Borsalar ve NFT alım-satım platformları, gelirlerinin önemli bir bölümünü işlem, listeleme ve dönüştürme ücretlerinden elde ediyor. Özellikle listeleme ücretleri, ‘token’ başına 15 milyon abd ABD parasııa görecek şekilde çıkabildiği için platforma büyük meblağlar ulaştırabiliyor.  

Rapordaki diğer olabilitelere göre; yalnızca NFT gelirleri, 2025 yılına görecek şekilde 6,9 milyar abd ABD parasııa ulaşacak. Bu gelir, hepsini kapsayan kripto para alım-satımlarından elde edilen gelirin neredeyse onda birine karşılık gelecek. Bununla birlikte; kriptonun benimsenme oranı, yüzde 4,5 artış gösterecek. NFT’lerde ise bu oran yüzde 1 şeklinde gerçekleşecek.