Sıfırdan Borsa

Sıfırdan Borsa ve Kripto Para Haberleri
Son dakika: Maymun çiçeği dibimize görecek şekilde geldi! Komşuda virüs alarmı

Son dakika havadisi… Yunanistan Sağlık Bakanlığından yapılan sıcak gelişme duyurusına göre ülkede ilk maymun çiçeği virüsü vakasının görüldüğü rapor edildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ ON YILLARDIR AFRİKA’DA CAN ALIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeğinin endemik olduğu ülkelerde daha ölümcül etki gösterdiğine vurgu yaparak şöyle meseleştu:

“Bu yıl içinde Afrika’da 1400’den fazla vakanın bulunduğu ve virüs sebebiyle 66 kişinin öldüğünü unutmamalıyız. Virüs on yıllardır Afrika’da yzamanılmaya ve can almaya deam ediyor. Ne yazık ki uluslararası camia, en çok gelirli ülkelerde görülmeye işe koyuldıktan devamında yeni yeni bu virüse dikkat ediyor. Virüs tehdidiyle karşı karşıya olan bütün toplumlar aynı ilgiyi ve korunmak için tıbbi araçlara aynı oranda erişimi hak ediyor.”

VAKA SAYISI 1000’İN ÜZERİNDE

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), en yeni 7 günlarda giderek yzamanılan maymun çiçeği virüsünün şimdiye görecek şekilde en az 1000 kişiye bulaştığını açıkladı. (Reuters-AA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
AB resmen onayladı! Bir dönem sona eriyorAB resmen onayladı! Bir dönem en yenia eriyor
6 aydır kayıptı! Ailesi yıkıldı: Kafatası bakın nerede bulundu6 aydır endişetı! Ailesi yıkıldı: Kafatası bakın nerede bulundu
Kıtlık kaygısı yükselirken... Çavuşoğlu planı açıkladı! Lavrov: Talimat yeterKıtlık kaygısı yükselirken… Çavuşoğlu planı açıkladı! Lavrov: Talimat yeter