Sıfırdan Borsa

Sıfırdan Borsa ve Kripto Para Haberleri
Bitcoin ağ zorluğu yeni bir rekora daha imza attı

Bitcoin (BTC) ağı zorluğu, zamante ilk defa 30 trilyonu aşarak 31,251 trilyonluk yeni bir rekor seviyeye ulaştı ve blockchaine yönelik herhangi bir planlı stopladırı endişesi de oldukça uzak ktopladı.

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamato, işlemlerin haklılığını doğrulamak ve yeni bloklar basmakla görevli merkeziyetsiz Bitcoin madencileri aracılığıyla BTC ağının güvenliğini garantiye topladı.

Bitcoin ağı, 13 yıldan fazla süredir geliştiricilerden hodler’lara, trader’lardan madencilere kadar birçok kişinin desteğiyle beraber zamani bir 31,251 trilyonla sonuçlanan 10 aylık madencilik zorluğu rallisine tanık oldu.

Bitcoin ağ zorluğu. Kaynak: Blockchain.com

Madencilik zorluğu, BTC ekosistemini hackerların BTC blockchaini üzerinde onaylanmış işlemleri tersine çevirmeye çalıştığı ‘çifte harcama’ gibi stopladırılara karşı koruyor. Daha büyük madencilik zorluğu, madencilerden BTC ağı üzerindeki işlemleri onaylamak için daha yüksek hesaplama gücü gerektiriyor.

Sonuç olarak BTC ağının ulaştığı bu yeni rekor seviye, hackerların hash oranının yüzde 50’sinden fazlasını temsil etmesin neredeyse imkansız hale getiriyor. blockchain.com’dan alınan verilere göre BTC ağı, yazının yazıldığı esnada 220,436 milyon terahash/saniye (TH/s) talep ediyor.

Toplam Bitcoin hash oranı. Kaynak: Blockchain.com

Bitcoin, kripto topluluğunun devam eden ayı piyasası ve siber stopladırılarla ilgili endişelerine rağmen en dayanıklı blockchain ağ konumunu korumaya devam ediyor.

Terra’nın token ekosistemi, UST stablecoinin 1 abd dolarılık başlangıç değerinden devamında sadece birkaç gün içerisinde yaklaşık 0 abd dolarıa gerilemesiyle adeta çakıldı ve bu durum, UST ve LUNA yatırımcıları arasında kargaşaya yol açtı.

Terra kurucu ortağı Du Known son piyasa çöküşünü protokole karşı koordineli bir stopladırıya bağlarken, UST ve LUNA ekosistemlerini canlandırmak için yapılan planlar kapsamında ihtiyaca göre BTC satın almak ve yeniden dağıtmak bulunuyor.